Dambrug

Ørrederne i vandet

Ørrederne i vandet

Ørrederne i vandet hos medlemmerne af Danske Fiskesøer er oftest opdrættet i et dansk dambrug. Produktionsmetoderne er udviklet gennem mange år og strengt reguleret af de offentlige myndigheder. Det er selvsagt i dambrugernes interesse at tage mest mulig hensyn til både fisk og miljø.

Danske Fiskesøer er blandt verdens førende producenter af ørreder

Danske dambrugere er blandt verdens førende producenter af ørreder

Danske dambrugere er blandt verdens førende producenter af ørreder, og fiskene er af meget høj kvalitet. Det skyldes primært to forhold: Dels er det primært den legendariske regnbueørred, der oprindeligt kommer fra Nordamerika der produceres, dels har danske dambrugere stor og mangeårig erfaring i at avle gode sunde fisk på en hensynsfuld måde.

Restriktiv lovgivning fastholder høj kvalitet

Restriktiv lovgivning fastholder høj kvalitet

Produktionsmæssigt er danske dambrugere underlagt den mest restriktive lovgivning i verden. Det betyder, at danske dambrugere konstant arbejder på at mindske miljøbelastningen, en indsats som har bragt branchen helt i front blandt kolleger verden over.

Høj kvalitet af gode sunde ørreder

Høj kvalitet af gode sunde ørreder

Den høje kvalitet af gode sunde ørreder, produceret miljøskånsomt er medvirkende til, at ørrederne ikke alene er efterspurgt af danske- , men også af tyske og hollandske lystfiskersøer. En væsentlig del af den den danske ørredproduktion eksporteres, og andelen af fisk til konsum er væsentlig større end den mængde der eksporteres til udenlandske fiskesøer.

Danske dambrug leverer også i stor udstrækning ørreder til udsætning i de danske vandløb i tæt samarbejde med lokale lystfiskerforeninger.

Vidste du, at:

  • Ernæringseksperter anbefaler voksne at spise 200-300 gram fisk om ugen..
  • Ørredens indhold af fiskeolier, d-vitaminer, jod og selen mindsker risikoen for bl.a. hjertekar sygdomme, knoglesvind og forstyrrelse i stofskiftet.
  • I år 2050 ventes 80 pct. af alle spisefisk i Europa at komme fra akvakultur.
  • 80 pct. af alle danske ferskvandsdambrug i dag lever op til de målsætninger, myndigheder og politikere har krævet.
  • Nogle danske dambrug er godkendt til produktion af Ø-mærkede fisk (økologiske).At nogle danske dambrug er godkendt til produktion af Ø-mærkede fisk (økologiske).
  • Der udover regnbueørred også opdrættes en række andre arter på flere danske fersk-vandsdambrug, f.eks. Bækørred, Kildeørred, Rødding, Brødding, Guldørred m.fl.
  • Landets ca. 300 dambrug producerer over 30.000 tons fisk om året til en værdi af 500 mio. kr.
  • Beskæftiger 700 i fuldtidsjob og eksporterer op mod 90 pct..

Hvis du vil vide mere kan du finde yderligere information på Dansk Akvakulturs hjemmeside www.danskakvakultur.dk

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>